Nantko Bosscher


Geboren in 1947 als derde telg uit een gezin van vier kinderen, groeide hij op in een arbeidersgezin in Hoogezand. Van jongs af aan heeft hout hem geïntrigeerd. Met de handen op de juiste plaats koos hij voor een carriere in de houtbewerking.

Sinds 2005 werden zijn ideeën over houtbewerking als kunst steeds duidelijker. Vanaf dat moment houdt hij zich met veel passie bezig met -kunst-houtdraaiwerk. Schalen, vazen en andere kunstvoorwerpen zijn te vinden in zijn collectie.

Het werk dat hij maakt is vooraf intuïtief gevonden en wordt ook bepaald door het karakter en de schoonheid van het hout. Hij weet waar hij begint, maar nooit waar het uiteindelijke proces toe zal leiden.

Nantko Bosscher

exposeert tijdens de kunstroute bij

De Imenkamp

Runmolenlaan 25

7241 VE Lochem

06 22331254

nantko1@hetnet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *