Riet Brugmans van Berkel


Zij schildert graag portretten, bloemen en fruit en of ze gelijke? Nee, dat is echt niet altijd zo, maar dat vindt ze juist fijn. Het komt zoals zij ze ziet. Zo ziet zij bijvoorbeeld graag de textuur van de kwaststreep. Kijkend waar hij naar toe gaat, ze gaat met de kwast mee en samen vinde ze het wel.

In het doek moet leven zitten en het schilderij moet haar uitdagen en mag vooral niet saai zijn. Het hoeft van haar niet mooi te zijn, wel boeiend.

Haar werk wordt herkend aan de stijl, een beetje slordig, een beetje gek en zo ook een beetje zichzelf, zoals ze zich kent.

Zij geniet van haar werk. Bij ieder schilderstuk heeft ze een gedachte of een gevoel, een verlangen van iets wat zij heeft beleefd of gevoeld en wat ze toen vond. Zo dwaalt en droomt ze in gedachten over het doek terwijl ze schildert. Zij wil haar kinderen en kleinkinderen door te schilderen laten zien en laten voelen dat het goed is om altijd jezelf te zijn.

 

 

Riet Brugmans van Berkel

exposeert tijdens de kunstroute in

PKN-kerk

Hoofdstraat 27

7213 CN Gorssel

06 55775030

erly@xs4all.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *