Marij Aarntzen


Lucht, water en landschap zijn de drie sleutelwoorden in het werk van de Eefdese schilder Marij Aarntzen. Zij schildert schilderijen die gaan over het vangen van licht en kleur.

Marij brengt haar vervoering van het Achterhoekse landschap treffend in beeld met olieverf; ze voert je mee naar de stemmingen en sferen van het landschap dat voortdurend van gedaante verandert. Vele jaren stond het landschap rondom de IJssel bij Zutphen centraal, maar sinds haar verhuizing naar Eefde vormen velden en sloten de belangrijkste elementen van haar werk.

Marij probeert in verf en lijnen elementen in het landschap te vangen die haar boeien. Zij schildert zowel met fijne detaillering en subtiele kleurschakeringen als met grote contrastrijke vlakken. Zo ontstaan composities die haast abstract lijken. Ze creƫert een speels en interessant krachtenspel tussen suggesties van ver weg en dichtbij; van diepte en ruimte met een weidsheid waarin je eindeloos kunt wegdromen. Tegelijk is er ook intimiteit en mystiek.

Marij Aarntzen volgde haar opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Enschede. Schilderen met olieverf en etsen zijn van meet af aan haar meest gebruikte technieken.

 

 

Marij Aarntzen

exposeert tijdens de kunstroute aan

Het Molendijk

Molendijk 4a

7211 MB Eefde

06 11715177

www.marijaarntzen.nl

marijaarntzen@kpnmail.nl

 

NB Deze locatie is alleen bereikbaar via Almenseweg 25/27!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *