Barbara Bosscher-Boef

Barbara Bosscher is geboren in 1956 en woonachtig te Meppel.

Vanuit haar opleiding lerares Handenarbeid heeft zij haar weg gevonden in het tekenen en schilderen. Begonnen met aquarelleren ging ze verder in het schilderen met acryl en olieverf. Het werk zou je abstract/figuratief kunnen noemen, waarin het kleurgebruik een belangrijker rol speelt dan vormen. Er kunnen ook materialen verwerkt zijn, zoals papier, karton, verband of stukjes krant. Met gebruik van een paletmes, maar meestal een plastic pasje, wordt laag over laag de juiste sfeer benaderd. Door uit te sparen en toe te voegen werkt ze met gedempte kleuren aan de voltooiing van het werk. Zoekend naar vormen en kleuren kan dit leiden tot abstract werk. In het figuratieve werk gaat het niet om de werkelijke weergave, maar om de beleving van kleuren en vormen.

Ze laat zich inspireren door oude deuren en muren. De gelaagdheid vind je bijvoorbeeld terug in het thema: “Het verleden verbeeld”. Een ander thema is “De Tafeltjes”. Potten en schalen op niet bestaande tafeltjes laten vooral een sfeer zien van rust en harmonie. Andere thema’s die ook haar aandacht hebben zijn landschappen en mensfiguren.

 

 

Barbara Bosscher-Boef

exposeert tijdens de kunstroute in

PKN kerk

Hoofdstraat 27

7213 CN Gorssel

0522 256261

www.barbarabosscher.exto.nl

barbarabosscher@live.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *