Mar van Dijk


Mar van Dijk verhuisde in 1995 van Rotterdam naar Harfsen. Naast haar baan als docent Nederlands wilde ze ook iets creatiefs doen en kreeg les in boetseren in Deventer en Gorssel. Toen de docent verhuisde stopte het boetseren.

Later tijdens de kunstroute in Lochem kwam zij de schilderijen van Marijke van Dijk tegen en is toen bij haar op schilderles gegaan in 2002. In 2007 werd zij door Marijke gevraagd om mee te gaan naar Denemarken. Het was een inspirerende ervaring. Toen is het Deense Dames Kollektief ontstaan en tot op de dag van vandaag werken we nog regelmatig samen. Ook reizen zij iedere twee jaar weer naar Denemarken.

In 2009 verhuisde Mar naar Lisserbroek en in 2011 vond ze een nieuwe groep in Lisse, die zich bezig houdt met keramiek. Naast schilderen in Haarlem werkt zij nu ook weer met klei. Ze vindt het fantastisch om de schalen, vazen en doosjes die ze maakt steeds verder te perfectioneren. Hoe moeilijk is het niet om niet te snel tevreden te zijn. Het is een proces waar ze steeds leert en verrast wordt hoe een werk uit de oven komt. Ze geniet er van. Ze hoopt u te ontmoeten op deze kunstschouw.

 

 

Mar van Dijk

exposeert tijdens de kunstroute bij

Woonlocatie Hoog Langen

Barchemseweg 87-117

7242 JC Lochem

0252 411810

dijkmar@planet.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *