Lidwien Mol


Als de ziele luistert, komen de verhalen. Die verhalen vertelt Lidwien. Zij maakt “verhalen van glas”, jouw verhaal, haar verhaal, ons verhaal.

Glas is een inspirerend materiaal. Glas is licht en transparant. Spelend met het licht en de omgeving transformeert glas voortdurend van vorm en kleur. Kortom, glas leeft. Lidwien werkt met ‘warm glas’. Nee, zij is geen glasblazer. Zij smelt vlakglas, meestal gekleurd, in een oven die tot ca 800’C wordt gestookt. Deze vlakke panelen kan ze in een tweede stook buigen tot driedimensionale objecten.

Ieder mens is een verhaal. Licht, kleur, vorm én verhaal, zijn de elementen waaruit haar glaskunst van Lidwien geboren wordt. Met haar glasobjecten markeert ze personen, momenten, ruimtes, of thema’s. Recent was zij druk in de weer met het ontwerpen en uitvoeren van een grafmonument; een proces in zeer nauw overleg met de opdrachtgever. Hierboven ziet u een afbeelding van het resultaat. Verdriet en rouw worden gaandeweg omgevormd tot een prachtig herinneringsmonument waarin licht en schaduw hun plaats hebben.

Lidwien werkt graag in opdracht en geeft ook af en toe workshops. Bel of mail haar gewoon als je zelf aan de slag wilt of een plan(netje) hebt.

Lidwien Mol

exposeert tijdens de kunstroute in

Glasatelier “Als de ziele luistert…”

Bargeweg 9

7211 DC Eefde

06 43430710

www.alsdezieleluistert.nl

lidwien@alsdezieleluistert.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *