Dieneke Tiekstra


“Bits and Pieces”

Het intrigerende van tijd en toekomst. Nieuwsgierigheid naar de wereld van 100 of 1000 jaar later? Is de evolutie van de mens indrukwekkend? En zal de evolutie nog indrukwekkender worden? Gaan de veranderingen ineens sneller vanwege het digitale tijdwerk? De mens wordt meer machine en de machine wordt steeds meer mens. Kunnen we het straks af met een been of arm minder? Worden wij de toekomstige Goden? Zullen we in de toekomst verdwijnen in digitale wolkjes?

Vervallen we van “Bits to Pieces”?

De mens blijft in beweging. Een beweging, die nog net in balans blijft. De puzzelfiguur aan de wand verbeeldt het huidige nu. Zij lijkt verbinding te maken met het nu en het verleden. De andere puzzelfiguren bewegen naar de toekomst. Beweging geeft een bepaalde tijd aan. Tijd is belangrijk. De figuren duiken als het ware van het verleden naar de toekomst. De toekomst zal altijd een puzzel blijven of, zullen de puzzelstukjes des levens ooit op hun plek vallen?

Materiaal 2019: puzzelstukjes, betonijzer, einddraad, hout- en pistoollijm, karton en purschuim.

 

 

Dieneke Tiekstra

exposeert tijdens de kunstroute in

PKN-kerk

Hoofdstraat 27

7213 CN Gorssel

06 40567961

www.galerierueb-tiekstra.nl

dtiekstra@casema.nl of srueb@casema.nl

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *