Beat Cornaz


Beat Cornaz heeft vele jaren in de muziek gewerkt, vooral als componist en ontwikkelaar van nieuwe technieken (o.a. software). In 2014 werd hij, toen inmiddels al 62 jaar, pas echt gegrepen door een fototechniek die hij, geïnspireerd door een foto uit een blad, is gaan proberen. Sindsdien is de fotografie steeds meer naar de voorgrond gekomen. Zo sterk zelfs dat de muziek nu door Beat in de visuele kunsten toegepast kan worden, de principes blijven immers hetzelfde (ordening, spanning versus ontspanning, ritme, balans etc.).

Veel van zijn werk wordt gemaakt door een wat langere sluitertijd te gebruiken en de camera te bewegen. Dit geeft een schilderachtig, impressionistisch effect. Er wordt heel veel geëxperimenteerd en Beat heeft inmiddels nog een paar andere technieken ontwikkeld, ook in de foto bewerkingsprogramma’s zelf. Hij ziet het hele proces als één geheel, het nemen van de foto, de bewerking, het afdrukken en het inlijsten. En alles is toegestaan, zo onder het motto van “Wat niet hoort, maar luistert”.

 

 

Beat Cornaz

exposeert tijdens de kunstroute op eigen locatie

Westenberg 32

7241 EX Lochem

06 16636971

www.BlizzArt.nl

info@blizzart.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *