Janny Volbeda


Janny Volbeda beeldhouwt al vele jaren. Zij is autodidactisch begonnen en heeft zich in Gelderland verder ontwikkeld bij ervaren beeldhouwers. Zij werkt thuis aan haar beelden en meestal een dag in de week bij Beeldhouwatelier Baak. Regelmatig kreeg zij het advies om met haar bijzondere werk naar buiten te treden. Maar zij is kritisch op haar eigen werk en wilde eerst een professioneel niveau bereiken. Janny maakt krachtige figuratieve en abstracte beelden met een mooie symboliek, gemaakt van Springstone tot Albast. Ze werkt vaak met verschillende thema’s. De beelden zijn zowel binnen in de galerie als buiten in de tuin te zien.

Op dit zelfde adres exposeert haar man Rudy Volbeda. Hij schildert natuurlijke landschappen en de kleinschaligheid in onze samenleving. Hij is altijd op zoek naar de kortstondige momenten van een bijzondere lichtval of atmosfeer. Daarom schildert hij het liefst onder de blote hemel. Dan bereikt hij de vitaliteit en spontaniteit, die hoort bij zijn impressionistische werkwijze. Je kunt hem zomaar tegenkomen ergens langs de IJssel, in het bos of bij een stadshaventje met zijn veldezel. Hij geeft les aan teken- en schilderverenigingen. Rudy exposeert zijn werk door het hele land.

U bent van harte welkom in hun atelier.

 

Janny Volbeda

exposeert tijdens de kunstroute

Lochemseweg 42

Epse

0575 843413

volbeda.jb@gmail.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *