Rietje Velthuijs

 

 


 

Rietje Velthuijs werd geboren op 14 augustus 1941 te Krommenie. Na de Middelbare Meisjesschool in Bergen volgde zij een tweejarige opleiding Creatieve Handvaardigheid en een driejarige opleiding tot keramist in Amsterdam. Met deze opleidingen is ze 18 jaar werkzaam geweest bij het Groot Graffel in Warnsveld.

Ze is op vele terreinen actief, zoals schilderen (olie, aquarel en zijde) beeldhouwen en boetseren. Verschillende keren is haar werk op exposities te zien geweest. De laatste jaren heeft ze zich verder bekwaamd in diverse beeldhouwtechnieken en het maken van kleipoppen.

Haar vele reizen naar Zuid-Afrika vormen de inspiratie voor haar werk.

 

 

Rietje Velthuijs

exposeert tijdens de kunstroute in Het Stadshuus

Markt 3

7241 AA Lochem

06 10010645

ha5ch@upcmail.nl

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *