Fit-Art

 

 


 

Fit-ART brengt met de Muzemantel de muzen dichterbij.

De muze kan troost bieden, houvast geven bij het dragen van verlies, een diepere emotionele laag toegankelijk maken. Muzen zijn er in vele vormen: muziek geeft kracht, maar ook poëzie en proza, beeldende kunst, dans of misschien wel kookkunst kunnen een bijdrage leveren in moeilijke tijden. 25 Muzebrengers – gecertificeerd, professionele amateurs – zijn actief in Lochem en omstreken voor ouderen, jongeren, mensen met dementie, mantelzorgers, chronische patiënten of patiëntjes. Samen gaan we voor meer leefplezier!

Zo schildert beeldend kunstenaar Marij Schrijen met mensen in Lochem, in een zorghuis of thuis. Door het schilderen hervinden zij hun leefplezier en gaan wat graag de artistieke uitdaging aan. De talentenklas van Marij exposeert tijdens de kunstroute Lochem 2018. De exposanten zijn Bram Sierat, de heer Den Hertog, mevrouw Alink, en Angeline Hinojo, die met 17 jaar Parkinson weer een paar uur achter elkaar kan werken.

Geuren en kleuren – Thea Bargeman schilderde voor dit project geurpanelen en Anna Veenstra voorzag ze van allerlei sfeerattributen. Een klein museum op zich! Anna gaat als Muzebrenger met panelen en attributen langs bij ouderen om met de ouderen te verhalen.

 

 

De talentenklas van Marij Schrijen

exposeert tijdens de kunstroute in Het Stadshuus

Markt 3

7241 AA Lochem

06 28578131

www.fit-art.nl of www.muzemantel.nl

tinekeposthumus@fitart.nl

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *