Janneke Aalbers

 


 

Janneke is begonnen met fotograferen in de jaren zeventig. Analoog, zwart/wit, zelf ontwikkelen en afdrukken in de badkamer van het studentenhuis. Zodoende ontstond bij haar een passie voor en fascinatie met fotografie, omdat het de mogelijkheid biedt om dat wat zij waarneemt en wat haar raakt en wat zij voelt vast te kunnen leggen in een beeld.

Na een aantal jaren verdween het fotograferen naar de achtergrond door de drukte van een gezin en werk.

In 2010 heeft zij het fotograferen opnieuw opgepakt, nu digitaal. Fotografiecursussen gevolgd om meer te leren, de techniek van de digitale camera en foto’s bewerken en onder de knie krijgen. Omdat haar technische kennis en daarmee mogelijkheden waren toegenomen, ontstond gaandeweg ook een groeiende behoefte aan (zelf)expressie. Na lange tijd als generalist bezig te zijn geweest, er is immers zoveel moois om je heen, richt zij zich nu meer op het vertellen¬† van een eigen “verhaal” met haar foto’s. Voor haar is het belangrijk dat de foto’s schoonheid en sfeer uitdrukken. Het licht, de compositie en het lijnenspel kunnen een spannend beeld opleveren.

Janneke bewerkt haar foto’s alleen in Lightroom, niet in fotoshop.

 

 

 

Janneke Aalbers

exposeert tijdens de kunstroute in Atelier aan de Berkel

Hanzeweg 6

7241 CR Lochem

06 12783106

aalbersj4@gmail,com

 

2 gedachten over “Janneke Aalbers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *