Jaap van Riet

 

 


 

Jaap van Riet maakt figuren. Hij gaat daarbij uit van mens- of dierfiguren. Zijn werk is, hoewel figuratief, niet realistisch. Hij zoekt in zijn werk naar het gemankeerde, een contrast, humor, soms wrang met een knipoog. Hij vindt zichzelf geen beeldhouwer, maar meer een beeldhouwer met materiaal dat voorhanden is. Hij werkt graag met bouwschuim of papier-maché en voegt daar elementen aan toe die hij bij elkaar struint of bewust opzoekt. Zijn werk wil prikkelen, uitdagen en de toeschouwer uit de tent lokken.

Jaap is al lang bezig als beeldend kunstenaar, heeft les gegeven in beeldende vorming in het voortgezet onderwijs en rondt dit jaar de vijfjarige opleiding op de NAU (zaterdagakademie voor beeldende kunst) af.

 

 

Jaap van Riet

exposeert tijdens de kunstroute samen met Stoffel van den Hemel

Gageldijk 2

7241 RJ Lochem

06 30493269

www.jaapvanriet.nl

jaapvanriet@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *