Jolande Leeflang

 

 


 

“Binnen/buiten”

“De ziel is het ontmoetingsveld tussen krachten in de binnenwereld van de mens en krachten in zijn buitenwereld. Dit krachtenveld komt in beweging door de zintuigen waarmee de mens omstandigheden en gebeurtenissen waarneemt”. C.J. Schuurman, 1976

In haar objecten maakt Jolande Leeflang gebruik van de binnen- en buitenkant van boomschors en bewerkt deze met materialen als bladkoper, zilver en olieverf. In haar schilderijen en tekeningen geeft zij de weerslag weer van uitwisselingen op het grensgebied tussen binnen- en buitenwereld. Dit gebied is als een podium voor ontmoetingen. Iedere ontmoeting laat sporen na.

De potloodtekeningen noemt zij “zielekleedjes”. Zij tekent horizontale en verticale lijnen die voortdurend op elkaar reageren. Ieder potloodlijntje doet er toe. Zo ontstaan er in het lijnenspel hokjes die zij via een bepaalde ritmiek bewerkt. De subtiele bewegingen die hieruit voortkomen ziet zij als een resonantie van de ziel.

Vanaf september 2002 tot juli 2007 nam Jolande Leeflang deel aan de afdeling schilderen bij de Vrij Academie te Den Haag. Tot 2015 was zij lid van de Haagse Kunstkring en van “Stroom Den Haag”. Jolande werkt nu op haar eigen atelier in Geesteren (Gld) en is lid van de Kunst Kring Borculo.

 

 

Jolande Leeflang

exposeert tijdens de kunstroute bij BIC

Noorderwal 17

7241 BL Lochem

06 51132043

www.jolandeleeflang.nl

famleeflang@zonnet.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *