Monique Wolbert

 

 


Monique (1959) maakt beelden in klanken, steen of op doek. Als sensitivistisch schilder laat ze dit keer bij het Raedthuys werken zien in de serie “the unbearable lightness of being”. De zwaarte van het leven altijd weer gerelativeerd door een losse noot of een idioot detail. Het beeld dat in de eerste instantie helder en duidelijk lijkt, nodigt uit om in de gelaagdheid de diepte te ontdekken. Soms wringend, soms harmonieus, maar altijd intens.

De schilderijen van Monique Wolbert passen niet direct in een bepaalde stijl of stroming. Ze heeft een persoonlijke symbolentaal ontwikkeld waarin met een zekere regelmaat vormen en motieven terugkeren en geven de kijker de mogelijkheid om zelf een verhaal te maken en betekenis toe te kennen, zonder dat dit hoeft overeen te komen met de visie van de maker. Het maakt het eenvoudiger om een schilderij in eerste instantie als een esthetische belevenis te ervaren. Composities met vormen, lijnen, kleuren en figuren waarbij duidelijk wordt ervaren dat het om meer gaat dan een “mooi plaatje.”

Tekst Jaap Nijstad

 

Monique Wolbert

exposeert tijdens de kunstroute bij

Restaurant Het Raedthuys

Bierstraat 2

7241 AG Lochem

06 17506158

www.moniquewolbert.nl

postmaster@moniquewolbert.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *