Tine van Houselt


Tine van Houselt schildert met acrylverf op linnen en op echte verkeersborden. 

Haar onderwerp is altijd dieren, daar ligt haar passie, hoe kan het ook anders als boerin. ’s Ochtends en ’s avonds werkt Tine op het melkveebedrijf en overdag schildert ze. Naast vrij werk schildert ze regelmatig dieren in opdracht. En ze maakt tekeningen waarvan ze wenskaarten laat maken. Deze kaarten worden in tachtig winkels verkocht. Ze schildert de dieren na van foto’s die ze zelf eerst maakt. Door de dieren te fotograferen vanuit een laag camerastandpunt, lijken de dieren imposanter.

Tine schildert realistisch, maar toch is haar werk meer dan alleen een nageschilderde foto. Haar geschilderde dieren krijgen iets extra’s mee. Dit komt door het kleurgebruik, door de strakke overgangen en door het accentueren van karakterlijnen. Zelf zegt Tine dat haar schilderijen een “vleugje strip” mee krijgen. De dieren worden hierdoor nog aandoenlijker en aaibaarder. Om alle aandacht te vestigen op het geportretteerde dier schildert Tine strakke achtergronden of slechts een zonnige wolkenlucht. De dieren op de verkeersborden en op de tekeningen krijgen een grotere vleug strip mee. 

Tine van Houselt

exposeert tijdens de kunstroute

Broersdijk 8

7245 NP Laren

06 12947389 of 0573 401702

www.tinevanhouselt.nl

info@tinevanhouselt.nl

www.facebook.com/tinevanhouselt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *