Tine van Houselt

 


 

Tine van Houselt schildert met acrylverf op linnen, echte verkeersborden en op papier.

Haar onderwerp is altijd dieren, daar ligt haar passie, hoe kan het ook anders als boerin. ’s Ochtends en ’s avonds werkt Tine op het melkveebedrijf en overdag schildert ze. Naast een enkel vrij werk maakt ze voornamelijk opdrachten. Ze schildert de dieren na van foto’s die ze zelf eerst maakt. Door de dieren te fotograferen vanuit een laag camerastandpunt, lijken de dieren imposanter.

Tine schildert realistisch, maar toch is haar werk meer dan alleen een nageschilderde foto. Haar geschilderde dieren krijgen iets extra’s mee. Dit komt door het kleurgebruik, door de strakke overgangen en door het accentueren van karakterlijnen. Zelf zegt Tine dat haar schilderijen een “vleugje strip” mee krijgen. De dieren worden hierdoor nog aandoenlijker en meer aaibaar. Om alle aandacht te vestigen op het geportretteerde dier schildert Tine strakke achtergronden of slechts een zonnige wolkenlucht. De dieren op de verkeersborden en op de tekeningen krijgen een grotere vleug strip mee. Van deze afbeeldingen laat Tine ook wenskaarten maken, die op verschillende plaatsen in het land te koop zijn.

 

 

 

Tine van Houselt

exposeert tijdens de kunstroute in

Het Stadshuus

Markt 3

7241 AA Lochem

06 12947389 of 0573 401702

www.tinevanhouselt.nl

info@tinevanhouselt.nl

www.facebook.com/tinevanhouselt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *