Marijke van Dijk

“In de kunst verenigen zich hand, hoofd en hart van de kunstenaar”

Bovenstaande uitspraak van John Ruskin is Marijke’s en haar op het lijf geschreven: zij zoekt in haar werk naar een synthese van ambachtelijke vaardigheden en een intuïtieve creativiteit.

De natuur, het landschap en hoe de mens zich daartoe verhoudt, zijn bepalend voor de inhoud van haar werk. Schoonheid, maar ook vergankelijkheid, zijn weerkerende thema’s. Zij tracht hierbij de verborgen aspecten van het schijnbaar alledaagse, het ongeziene en onaanzienlijke zichtbaar te maken. Haar werk heeft daardoor een beschouwend karakter. Haar inspiratie vindt zij hoofdzakelijk in haar directie omgeving. Haar vertrekpunt is de teken- en schilderkunst. Daarnaast heeft ze zich verdiept in non-toxische grafische technieken en boekbinden. Haar oeuvre bestaat momenteel voornamelijk uit grafiek en handgemaakte boeken.

Inspirerend en verdiepend naast haar eigen creatieve bezigheden is haar werk als kunsthistoricus, dat zij vanaf september 2020 zal gaan vormgeven in cursussen en lezingen.

Met trots en plezier maakt zij deel uit van het in 2007 door haar opgerichte Deense Dames Kollektief. Het Kollektief exposeert dit jaar met het thema : sprookjes. Laat u verrassen, ontroeren, verbazen!


Marijke van Dijk

exposeert tijdens de kunstroute bij

Woonlocatie Hoog Langen

Barchemseweg 85a – 117

7241 JC Lochem

06 12195936

ateliermarijke@gmail.com

http://www.marijkevandijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *