Lyda Boekholt

 

 


Het werk van deze Hardenbergse kunstenaar is door bevriend kunstenaar Erik Schutte beschreven als werk op de grens van abstractie en figuratie met een hoge mate van eigenzinnigheid, zuiver en toch eigenzinnig.

Soms transparant geschilderd. De verf is dun opgebracht alsof het om een onderschildering gaat die later nog gedetailleerd moet worden uitgewerkt. Soms pasteus geschilderd. De dikke verfhuid verraadt de worsteling met de materie die nodig was om het maximale effect te bereiken. Hoe energiek het werk ook is, de schilder vliegt nergens uit de bocht. Ze slaagt er voorbeeldig in haar expressiedrang te beteugelen. Bij vlagen is haar werk zelfs sober en ingehouden.

 

 

Lyda Boekholt

exposeert tijdens de kunstroute

Walderstraat 44

7241 BJ Lochem

06 20861005

www,lydaboekholt.nl

lydaboekholt@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *