Netty Eggink

 


 

Netty Eggink woont in Deventer en maakt al meerdere jaren keramiek dat in de Raku-stooktechniek wordt afgewerkt. Ze werkt voornamelijk met platen klei, omdat ze van mooie rechte lijnen houdt en er zodoende vooral strakke vormen ontstaan. De witbakkende aardewerk objecten worden met transparante glazuur afgewerkt en haar werk is dan ook overwegend zwart/wit.

Daarnaast maakt zij beelden van houtpoeder en of stof die worden vermengd met een verharder. Omdat ze dit ter plaatse demonstreert, kan ze bezoekers uitleggen hoe ze te werk gaat. Door goed naar mensen en vormen te kijken komt ze aan inspiratie voor haar gestileerde beelden.

 

 

Netty Eggink

Exposeert tijdens de kunstroute bij Houten Kado & Zo

Lindenbergsdijk 5a

7245 PD Laren

a.j.eggink@home.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *