Ingrid Beemsterboer


Transparant, kleurrijk, eigenwijs, kwetsbaar en toch sterk…. eigenschappen van glas als reflectie op haar innerlijk.

Zo beleeft Ingrid Beemsterboer (Zaandam 1955) haar werk. Tijdens haar studie aan de Academie voor Fotografie in Amsterdam (1995-1998) gebruikte zij al veel glas in haar composities. Zij heeft daar vooral leren kijken en raakte gefascineerd door licht en kleur. Na een bezoek aan Venetië wist ze het zeker: glas als het ultieme materiaal om uitdrukking te geven aan haar expressiviteit en emoties.

Sinds een aantal jaren werkt zij nu met glas en krijgt haar inspiratie uit de natuur, mythologie en vrouwelijkheid. Haar objecten kenmerken zich door organische vormen en beweging. Het creatieve proces begint altijd met de basisidee van waaruit zij haar intuïtie gebruikt en een dialoog, en soms een gevecht, met het glas aangaat. De onvoorspelbaarheid van het glas daagt haar op dat gebied flink uit!

Ingrid Beemsterboer

exposeert tijdens de kunstroute bij

Houten Kado & Zo

Lindenbergsdijk 5a

7245 PD Laren

06 33873597

www.glaszonderlood.nl

ingridbeemsterboer@hetnet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *