Siebrecht van der Spoel 

Siebrecht van der Spoel (Goes, 1935) is autodidact en speciaal geïnteresseerd in dieren als onderwerp en in steengoed technieken.

Eerst maakte hij dier- en mens-plastieken, later ook portretten in klei. Deze laatsten leidden tot opdrachten voor portretten van onder anderen Van Eeden (gemeentehuis Bussum) en Darwin (Bibliotheek Artis). Om de open ruimte in de oven die bij het bakken van de beeldjes overblijft te benutten maakt hij tegeltjes, later mozaïeken, kommen en bekers waarbij glazuren vereist is. De glazuren maakt hij zelf uit eenvoudige grondstoffen, uitgaande van oude Chinese, Japanse en Engelse recepten.

 

 

Siebrecht van der Spoel exposeert tijdens de kunstroute bij atelier Terrakotta

Verwoldseweg 41

7245 VZ Laren

telefoonnummer locatie 0573-421664

s.vanderspoel@concepts.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *