Galerie AfriKan


Nico van Kan heeft meer dan 20 jaar een eigen bedrijf; AfriKan. In het kader van culturele uitwisseling promoot hij muziek uit West Afrika en beeldende kunst uit Zimbabwe. Harfsen is de uitvalsbasis, maar er zijn exposities in 10 andere plaatsen en er zijn jaarlijks opdrachten uit het buitenland.

De beeldende kunst betreft stenen en metalen beelden. Zelf heeft Nico als beeldhouwer een ambachtelijke opleiding in Zimbabwe en Nederland gevolgd. Deze opleiding begon met restauratie werkzaamheden, maar leidde al snel tot het creëren van eigen werken. Tijdens de kunstroute kunt u een rondje door de beeldentuin en galerie maken, maar ook kunt u tijd nemen voor een kleine reis, waarbij Nico met plezier de verhalen achter de beelden vertelt. Ook kunt u informatie ontvangen over de workshops die gegeven worden in beeldhouwen en muziek.

 In de beeldentuin is voldoende ruimte om ons geheel volgens de geldende maatregelen te bezoeken.

Op 2e Paasdag om 14.00 uur is er een optreden/presentatie van de djembé workshop als de weersomstandigheden en de RIVM-maatregelen dat toelaten.

Galerie en beeldentuin AfriKan

Lochemseweg 145

7217 RD Harfsen

0573 432001 of 06 20034118

www.AfriKan.nl

AfriKan@planet.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *