Galerie AfriKan


 

In Galerie AfriKan exposeert Nico van Kan zowel eigen werk als dat van gastkunstenaars uit Zimbabwe. Jaarlijks komen Afrikaanse beeldhouwers naar Harfsen om mede les te geven aan Nederlandse cursisten en Nico reist regelmatig naar Zimbabwe om nieuwe werken van zijn favoriete beeldhouwers te kunnen importeren. De locatie trekt jaarlijks veel bezoekers, niet in het minst omdat de kunstenaars ook zorgen voor muzikale omlijsting. Tijdens de kunstroute zal zowel eerste als tweede Paasdag weer regelmatig een optreden plaatsvinden van Nico en zijn vrienden.

Dit jaar zet Nico vooral Maganiso Vissensiou in het zonnetje. Deze beeldhouwer kreeg in 1992 de kans om in de leer te gaan bij de grote meester Jonathan Gutsa, een kunstenaar van het Chapunge Park. Dit park kan samen met The National Gallery gezien worden als een van de toonaangevende galeries van Zimbabwe. In 1998 won Maga zijn eerste prijs in The International Granite Workshop als jongste artiest die uit de harde steen graniet een eigen kenmerkende stijl weet te creƫren. Een lange lijst met exposities volgde. Maga was in 2001 onze gastdocent beeldhouwen tijdens het Afrika-weekend.

 

Galerie AfriKan

Lochemseweg 145

7217 RD Harfsen

0573 432001 of 06 20034118

www.AfriKan.nl

AfriKan@planet.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *