Marjan Nagtegaal


De belangrijkste thema’s in het werk van Marjan Nagtegaal zijn het landschap en de mens. Het thema landschap is er in de vorm van lege landschappen, een verlangen naar rust en ruimte. Deze zijn ontstaan na reizen in ruige gebieden in het Midden-Oosten en Europa. De mens laat zij zien als kwestbaar wezen, tevens maakt zij portretten. In het begin werkte ze alleen met aquarel. De aquarelleer techniek werd aangevuld met gemengde technieken, inkt, olieverf en krijt, waarmee haar kunst dynamischer wordt. Ook maakt zij grote schilderijen met gemengde technieken. Marjan Nagtegaal kreeg haar opleiding aan de Koninklijke Academie in Den Haag en heeft na die tijd overal in binnen- en buitenland geëxposeerd. Naast haar werk als beeldend kunstenaar geeft Marjan les bij het Kunstenhuis De Bilt in Zeist en in haar atelier in Lochem.  Zij is lid van het IWS (International Watercolor Society).

Het werk is te zien op de website; ook zijn er veel schilderijen in de kunstuitleen bij Galerie Meander in Zevenaar.

 

Marjan Nagtegaal

Lageweg 1a

7241 SK Lochem

06 37383296

www.marjannagtegaal.nl

nagtegaal.marjan@gmail.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *