Marjan Nagtegaal


 

 

Marjan Nagtegaal kreeg haar opleiding aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Daarna werkte zij enerzijds als docent bij het kunstencentrum Zeist/Bilthoven en anderzijds als zelfstandig beeldend kunstenaar. Zij heeft vele tentoonstellingen gehad in binnen- en buitenland.

Een belangrijk thema is de mens. In de schilderijen met gemengde techniek en acryl zijn vage menselijke figuren te zien in relatie met elkaar op juist opgesloten in eigen huid. Na een verblijf in de woestijn is ook het thema landschap weer terug in de vorm van lege landschappen, een verlangen naar rust en ruimte; daarom de verhuizing naar het buitengebied in Lochem. Toen heeft zij monotype op doek ontwikkeld, een manier om structuren en lijnen af te drukken op doek.

Naast haar werk als beeldend kunstenaar geeft Marjan les bij het Kunstenhuis Zeist, als docente model schilderen en tekenen, docente academieklas en docente gemengde techniek. Naast docent is zij ballotage-lid van de kunstenaarswebsite exto en lid van IWS (International Watercolor Society).

Het werk is te zien op de website. Ook zijn er veel schilderijen in de kunstuitleen bij Galerie Meander in Zevenaar.

 

 

 

Marjan Nagtegaal

Lageweg 1a

7241 SK Lochem

06 37383296

www.marjannagtegaal.nl

marjan.nagtegaal@gmail.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *