Ron van den Heuvel


De inspiratie voor mijn schilderijen haal ik uit wat ik om mij heen zie: muziekinstrumenten, reparaties van een asfaltweg, schilderijen in musea (Tapies, Jan Cremer)…

Maar vooral ook uit prachtige vormen en kleuren die al kliederend en schilderend verschijnen en waardoor ik geïnspireerd word om verder te werken. Trial and Error, tot er langzaam iets tevoorschijn komt waar ik blij van word.

De laatste jaren is mijn aanpak veranderd. Voor het eerst heb ik wat meer realistisch geschilderd in een serie schilderijen van instrumenten waar ik op speel in de muziekgroep Badyana. Maar het merendeel van wat ik maak is nog immer volstrekt abstract. En omdat ik steeds groter ben gaan werken is het materiewerken wat op de achtergrond geraakt. Een schilderij van enkele vierkante meters is in mijn atelier alleen nog te hanteren als ik het kan oprollen….

Schilderen is heerlijk: verdwijnen in een wondere wereld en daar genieten van wat er “toevallig”gebeurt. En niet het perfecte, maar het gehavende is dat wat me raakt en bezig houdt.

 

 

 

Exposeert tijdens de kunstroute op locatie Polsvoort

Zutphenseweg 102

7241 KT Lochem

06 51972624

www.ronvandenheuvel-schilderijen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *