Pieter van de Pol

 


Beeldend kunstenaar Pieter van de Pol is afgestudeerd in de richting Vrije Kunst op de Kunstacademie in Arnhem. Daarna heeft hij het Beeldend Danstheater Telder in Arnhem opgericht samen met Paul Walta, en is daarvan tien jaar artistiek leider geweest.

De laatste 15 jaar is hij zich aan het verdiepen in in voornamelijk schilderkunst en installaties. Op dit moment is hij bezig om voor het museum in Guarda (Portugal) een installatie te maken en 18 schilderwerken op geweven vilt voor te bereiden.

De ruis van alledag probeert hij om te zetten in rust en eenvoud. In zijn hoofd is het vele malen mooier dan wat hij kan maken, maar hij zet alles in om zo dicht mogelijk daarbij in de buurt te komen en sluit een compromis met zijn onvermogen.

Op Tweede Paasdag om 11.00 uur zal Tanja Abbas deze kunstenaar interviewen over de totstandkoming van de installatie Het Laatste Avondmaal!

 

 

 

Pieter van de Pol

exposeert tijdens de kunstroute in de Boskapel van Woodbrookers Hotel

Woodbrookersweg 1

7244 RB Barchem

06 55776788

Email: pietervandepol6@gmail.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *