Diny van der Lee


 

Ooit begon zij met het zoeken naar stenen. Deze werden mooi gepolijst en lagen daarna te glimmen in een kast. In Arnhem werd een edelsmeed- cursus gestart en vanaf dat moment was zij “verkocht”. Na vele cursussen bij het Kunstbedrijf werkt zij nu zelfstandig in het open atelier van de Rozet in Arnhem.

Voorheen was zij meer gericht op het maken van sieraden in strakke stijl. Nu geeft zij vrije vormen ook kansen. Zo ontstaan er speelse ontwerpen. Dit leidt vaak tot het maken van grotere sieraden en sieraden met humor.

Bij voorkeur gebruikt zij hoogwaardige materialen: goud, zilver, parels, maar ook wel messing en roodkoper. Zelfs hout wordt in de sieraden verwerkt, zoals ebben- of olijfhout. Ook is de “oude liefde”weer terug met het verwerken van edelstenen en halfedelstenen. Zelfs slijpt ze af en toe weer een steentje. Zo is de cirkel weer rond.

Zij werkt in bescheiden mate in opdracht: daarnaast staat ze af en toe op een kunstmarkt en wordt regelmatig uitgenodigd voor kunstroutes en exposeert zij op diverse plaatsen.

 

 

Diny van der Lee

exposeert tijdens de kunstroute bij

Boetiekhotel BonAparte

Lochemseweg 37

7244 RR Lochem

06 13317849

e.lee@upcmail.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *