Inge Zwolle

Inge Zwolle (1961), realistisch fijnschilder, is opgegroeid in Dalfsen, maar het grootste deel van haar leven heeft zij doorgebracht in Friesland.

Na een druk leven(alleenstaande moeder met 3 kinderen, studie en een baan als personeelsadviseur), ging in 2009 het roer om. Verhuizing naar de Achterhoek en eindelijk de rust en tijd om haar hart te volgen en haar passie te leven: schilderen!

Inge heeft twee jaar de Kunstacademie in Arnhem gedaan en vervolgens, vele jaren later, de Academie voor Fijnschilderen (Deventer) drie basisjaren en twee specialisatiejaren. Ook volgde zij lessen bij Cornelis LeMair (Eindhoven) en bij Erik Zwaga (Voorst).

Haar grote liefde is het stilleven. Als realistisch schilder is zij geboeid door dagelijkse dingen om haar heen: fruit, groente, een voorwerp zoals bijvoorbeeld een schaal of een vaas. De eenvoud, de verstilling en vooral licht en schaduw raken haar zo dat zij het graag wil weergeven op haar eigen manier. Zij schildert met olieverf op paneel en soms op doek.

Met aandacht voor elk detail maakt zij een compositie en met veel geduld, toewijding en liefde schildert zij haar schilderij. Zij wil laten zien waar zij door geraakt wordt (wat zij ziet, wat ze ervaart): eenvoud, schoonheid, verstilling, een schaduw, een kleur, een ontroering, een emotie. Zij wil dit delen met de kijker.

Om haar passie door te geven geeft zij schilderles en schilder-workshops in haar atelier in Barchem. Voor informatie kunt u terecht op haar website of kunt u mailen of bellen.

Inge Zwolle

exposeert tijdens de kunstroute in eigen atelier

Schoneveldsdijk 28

7244 RG Barchem

06 57346280

ingezwolle@hotmail.com

www.ingezwolle.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *