Inge Zwolle

 

Inge Zwolle (1961), realistisch fijnschilder, is opgegroeid in Dalfsen, maar het grootste deel van haar leven heeft zij doorgebracht in Friesland.

Na een druk leven(alleenstaande moeder met 3 kinderen en een baan als personeelsadviseur), ging in 2009 het roer om. Verhuizing naar de Achterhoek en eindelijk de rust en tijd om haar hart te volgen en haar passie te leven: schilderen.

Inge heeft de Academie voor Fijnschilderen (Deventer) gevolgd. Haar grote liefde is het stilleven. Als realistisch schilder is zij geboeid door dagelijkse dingen om haar heen: fruit, groente, een voorwerp zoals bijvoorbeeld een schaal of een vaas. De eenvoud, de verstilling, de kracht van een voorwerp, of de kleur raakt haar zo dat zij het graag wil weergeven op haar eigen manier.

Met aandacht voor elk detail maakt zij een compositie en met veel geduld, toewijding en liefde schildert zij haar schilderij. Zij wil laten zien waar zij door geraakt wordt (wat zij ziet, wat ze ervaart): eenvoud, schoonheid, verstilling, een schaduw, een kleur, een ontroering, een emotie. Zij wil dit delen met de kijker.

 

Inge Zwolle

exposeert tijdens de kunstroute in Het Stadshuus

Markt 3

7341 AA Lochem

06 57346280

ingezwolle@hotmail.com

www.ingezwolle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *