Eg Sneek


Beeldhouwer, in de letterlijke betekenis van het woord. Eg Sneek werkt het liefst in de harde steensoorten als marmer,  Belgisch hardsteen en het vulkanische diabaas. Voor de kleinplastiek gebruikt hij de zachtere steensoorten als steatite (alle spekstenen) en albast. Op deze kunstroute is vooral zijn kleinplastiek te zien. De grotere beelden zijn wel aanwezig in de vorm van foto’s, maar ze staan in een beeldentuin in Frankrijk.

Het onderwerp van zijn beeldhouwwerken is altijd de mens, in enkele figuurstukken, maar ook in groepen, moeder en kind, dansers en musici. Enkele jaren geleden kwam zijn “La Boite-en-Valise” uit, een Remake naar het idee van de Franse kunstenaar Marcel Duchamp. De “koffer” is een “draagbaar museum”, dat hij vulde met zijn eigen werken, in replica’s, op kleine schaal uitgevoerd.

Het werk van Eg Sneek is in de zomermaanden te zien in zijn eigen galerie en beeldentuin in Frankrijk, Savault, 58230 Ouroux-en-Morvan.

Eg Sneek

exposeert tijdens de kunstroute in Het Stadshuus

Markt 3

7241 AA Lochem

06 51737350 of 0033 (0)386782503

egsneek@hetnet.nl

www.egsneek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *