Eg Sneek


De beeldhouwwerken van Eg Sneek zijn gemaakt in Italiaanse, Griekse en Portugese marmers, in diabaas, Belgisch hardsteen, albast, speksteen, leisteen, in mahoniehout en olijfhout. Opgeleid aan de Kunstacademies in Utrecht en Arnhem, werkt hij sindsdien als beeldhouwer, het liefst in harde steensoorten als het Griekse marmer Thasos en in het vulkanische diabaas.

De beelden stellen altijd de mens voor, in figuurgroepen, een moeder en kind, dansers, de muziekspelende mens, zittende en liggende figuren. De beelden zijn gestileerd en geabstraheerd vormgegeven.

Op deze kunstroute Lochem 2018 staat een “remake” van “La Boite-en-Valise” van Marcel Duchamp. Het werk is gemaakt voor een tentoonstelling in 2015 in Chateau Chinon. Het bevat vier “remakes” van schilderijen van Picasso, Matisse, Dali en Duchamp en tien “remakes” van het werk dat Eg Sneek de afgelopen jaren heeft gemaakt. Op kleine schaal uitgevoerd en in een koffer als draagbaar museum mee te nemen; een musée portatif!

Het werk van Eg Sneek is tentoongesteld sinds 1980 en in bezit van particulieren en in de collectie van Museum Beelden aan Zee in Scheveningen. Het werk is ook te zien in de eigen beeldentuin en galerie in Savault, Frankrijk, 58230 Ouroux-en-Morvan.

 

063 (3) portret

 

Eg Sneek

exposeert tijdens de kunstroute in Het Stadshuus

Markt 3

7241 AA Lochem

0573 280556

www.egsneek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *