Zoo-tex


Zoo-tex is een groep van acht textielkunstenaars, die nu 12 jaar bestaat. De eerste inspiratiedag in 2007 was in Artis en zo ontstond de naam Zoo-tex. Elk jaar kiest Zoo-tex een nieuw thema dat door iedereen in spannende technieken en materialen wordt uitgewerkt. Tijdens de 5 bijeenkomsten per jaar inspireren, motiveren en bekritiseren de kunstenaars elkaar. Soms wordt alleen het eindproduct (twee- of driedimensionaal) getoond en een andere keer is het proces met alle experimenten belangrijk. Dit jaar is letterlijk een rode draad te zien in het diverse werk van de kunstenaars.

Zoo-tex exposeert ook op de Textiel Plus-dagen in Den Bosch. Tijdens de kunstroute van Lochem 2019 presenteert Zoo-tex zich in het atelier bij Landgoedhotel Woodbrooke.  Kunstenaars Bouwke Alsema, Liesbee Colombijn, Annelies de Graaf, Jo Huisman, Carla Kamstra (postuum), Loes Klein Elhorst, Marga Lagrand, Erna de Ruiter en Inge Witvers staan klaar hun werk toe te lichten.

 

 

Zoo-tex

exposeert tijdens de kunstroute in

Landgoedhotel Woodbrooke

Woodbrookersweg 1

7244 RB Barchem

www.zoo-textextielkunst.nl

info@zoo-textextielkunst.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *