Zoo-tex


Zoo-tex is een groep van negen textielkunstenaars, die nu 13 jaar bestaat. De eerste inspiratiedag in 2007 was in Artis en zo ontstond de naam Zoo-tex. Elk jaar kiest Zoo-tex een nieuw thema dat door iedereen in spannende technieken en materialen wordt uitgewerkt. Tijdens de 5 bijeenkomsten per jaar inspireren, motiveren en bekritiseren de kunstenaars elkaar. Soms wordt alleen het eindproduct (twee- of driedimensionaal) getoond en een andere keer is het proces met alle experimenten belangrijk. Tijdens de kunstroute van Lochem op 12 en 13 april exposeert Zoo-tex in het atelier van het Landgoedhotel Woodbrooke te Barchem. Het thema is dit jaar “Maskers”. In aanloop van het Textiel Festival te Leiden van 13 tot 16 mei 2020 waar de kunstenaars hun werken tevens gaan exposeren, licht Zoo-tex al een tipje van de sluier op. Naast de voltooide werken tonen sommige kunstenaars hun experimenten van het proces naar het eindresultaat toe. Het is ook dit keer weer een buitengewoon boeiend en spannend thema, dat heel kleurrijk zal worden getoond. Een masker kent toch immers vele gezichten?

Kunstenaars zijn Bouwke Alsema, Liesbee Colombijn, Annelies de Graaf, Jo Huisman, Loes Klein Elhorst, Marga Lagrand, Erna de Ruiter, Suze Termaat en Inge Witvers.

Zoo-tex

exposeert tijdens de kunstroute in

Landgoedhotel Woodbrooke

Woodbrookersweg 1

7244 RB Barchem

www.zoo-textextielkunst.nl

info@zoo-textextielkunst.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *