Hermine van der Does


In het autonome werk van Hermine van der Does overheerst de non-figuratieve benadering. Ook abstraheringsprocessen komen voor. De beeldtaal is onder meer gebaseerd op foto’s van moleculen en abstracties van natuurlijke processen.

Een ander thema dat haar fantasie prikkelt is de kosmische beleving. Zo zoomt ze in op de aarde, vanuit het heelal gezien. De driedimensionale objecten die Hermine ontwerpt, worden uitgevoerd, geconstrueerd geassembleerd en/of afgewerkt door Ronald Jonker, die technisch instrumentmaker is.

In opdracht maakt Hermine glasontwerpen voor in de architectuur.

Ruim 20 jaar maken zij glaskunstwerken voor binnen en buiten en in opdracht ontwerpt Hermine glaskunst voor wanden, deuren en ramen. Dit jaar voert zij een eigen ontwerp uit voor een kerkraam van 7 vierkante meter voor de Waalse Kerk in Arnhem. In het atelier kunt u daar meer van zien. Het is hun specialiteit om samen voor een specifieke locatie of een bijzondere gelegenheid een passend ontwerp te maken en uit te voeren.

Glas en Licht Atelier Hermine van der Does

Verwoldseweg 30

7245 VW Laren

0573 769030 of 06 28616204

info@vanderdoesglas.com

www.vanderdoesglas.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *