Dirk Rentmeester


 

In mijn werk word ik gedreven door nieuwsgierigheid. Ik verbaas me over wat zich aan mij voordoet en ik onderzoek wat ik tegenkom. Toeval speelt een grote rol. Ik beschouw toeval als datgene wat ons toe-valt, met andere woorden een geschenk. Een voorbeeld van zo’n toevallig geschenk is de ongezochte vondst, ofwel serendipiteit. In serendipiteit zit voor mij de grootste waarde. Zij houdt zich verscholen, maar als je haar herkent, heb je de kern van ware inspiratie te pakken.

Soms is het de plek die me uitdaagt, soms een gebeurtenis en soms ook een moment in de tijd. Het vanzelfsprekende wil bevraagd worden. Het alledaagse wil, ontdaan van zijn context, opnieuw gezien en bezien worden. Met mijn werk wil ik de toeschouwer laten ont-dekken wat voorheen nog toe-gedekt en verborgen was. Ontdekken is onuitputtelijk en eindeloos proces dat ons al het andere doet vergeten.

Welkom op Landgoed Het Haveke. Wat bevindt zich in de ommuurde tuin?

 

 

 

Dirk Rentmeester

exposeert tijdens de kunstroute op Landgoed Het Haveke

Zutphenseweg 113

7211 EC Eefde

0621201420

www.rentmeester-art.eu

dirkpieta@hotmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *