Marieken Nieuwdorp


Marieken, van oorsprong weefdocent,  heeft haar oude vak weer opgepakt. Na jaren haar eigen weefschool gehad te hebben en voorzitter te zijn geweest van Textiel Plus, is ze in de recreatiesector beland. Sinds een paar jaar woont ze in het buitengebied van Laren, aan de rand van het mooie Landgoed Ampsen. Deze omgeving inspireerde haar om ook haar textiel-vak weer op te pakken.

Zij speelt graag met structuren. Textiele technieken geven hier veel mogelijkheden toe. Of ze nu vilt, breit, haakt, weeft, of alles combineert, er ontstaat reliëf. En daarmee verschillende beeldende mogelijkheden. Dit, gecombineerd met divers kleurgebruik en materiaaltegenstellingen, biedt haar altijd weer het juiste stukje spanning en uitdaging om tot een bijzondere vertaling van de inspiratie te komen.

Door de zeer verschillende mogelijkheden die het werken met textiel biedt werkt ze aan zeer diverse projecten. Dit kunnen praktische stukken zijn zoals wollen ledikantdekentjes of kledingstukken geweven van oude spijkerbroeken. Het kunnen ook objecten zijn, bijvoorbeeld geïnspireerd op de cultuur van de Samen of op haar eigen fraaie woonomgeving.

Marieken laat u graag het een en ander zien en zal het weven demonstreren tijdens de kunstroute; uiteraard met in achtneming van de RIVM-maatregelen. Ook kunt u natuurlijk een afspraak maken op een ander moment eens rustig te komen kijken.

Marieken Nieuwdorp

exposeert tijdens de kunstroute

Weefatelier De Binding

Exelseweg 3

7245 VC Laren

06 81077921

debinding@kpnmail.nl

www.facebook.com/WeefatelierDeBinding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *