Casper Bentsink


 

Kunstschilder Casper Bentsink was de laatste jaren actief in het vervaardigen van mozaïek-landschappen. Hij had voor zijn werk bewust gekozen voor olieverf, omdat daarmee kleuren sterk en krachtig overkomen. In zijn beginjaren legde hij zich voornamelijk toe op realistische werken met boerderijen, huisdieren, stillevens en portretten. Sinds 2003 kreeg zijn werk een andere wending. Sindsdien maakte hij mozaïek-landschappen: kleurrijke voorstellingen geïnspireerd door het Achterhoekse landschap.

Om een nieuw schilderij op te zetten ging Casper er eerst met zijn fotocamera op uit om de omgeving te fotograferen. Na een selectie van zijn favoriete opname zette hij de contouren met potlood op doek, waarna hij met acrylverf de eerste uitwerking uitvoerde. De afronding volgde in drie tot vier lagen hoogwaardige olieverf. Mozaïekwerk is een veeleisende schildertechniek. Om een gemiddeld werk te kunnen realiseren is een totaaltijd nodig van zeker 20 tot 25 uur. De resultaten waren telkens kleurrijk; evenwichtig en altijd met een herkenbare voorstelling, een stad,  of een zomer- of winterlandschap.

De werken van Casper zijn ter nagedachtenis aan zijn passie voor het schilderen nog éénmaal tentoongesteld voor de Lochemse kunstroute in zijn galerie . waar men de collectie kan bezichtigen. Als eerbetoon aan Casper wordt zo toch voldaan aan zijn wens om deel uit te maken van de kunstroute, waarvan hij jaren deel uitmaakte. Hij wordt node gemist.

 

portret Casper

 

Casper Bentsink’s werk wordt tijdens de kunstroute in zijn eigen galerie geëxposeerd

Westenberg 38

7241 EX Lochem

0573 421428

www.casperbentsink.nl

NB Deze locatie is alleen op beide Paasdagen geopend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *