Casper Bentsink


 

Kunstschilder Casper Bentsink is actief in het vervaardigen van mozaïek-landschappen. Hij heeft voor zijn werk bewust gekozen voor olieverf, omdat daarmee kleuren sterk en krachtig overkomen. In de beginjaren legde hij zich voornamelijk toe op realistische werken met boerderijen, huisdieren, stillevens en portretten. Sinds 2003 heeft zijn werk een andere wending gekregen. Sindsdien maakt hij mozaïk-landschappen: kleurrijke voorstellingen geïnspireerd door het Achterhoekse landschap.

Om een nieuw schilderij op te zetten trekt Casper er eerst met zijn fotocamera op uit om de omgeving te fotograferen. Na een selectie van zijn favoriete opname zet hij de contouren met potlood op doek, waarna hij met acrylverf de eerste uitwerking doet. De afronding geschiedt in drie tot vier lagen hoogwaardige olieverf. Mozaïkwerk is een veeleisende schildertechniek. Om een gemiddeld werk te kunnen realiseren is een totaaltijd nodig van zeker 20 tot 25 uur. Het resultaat is telkens een kleurrijk, evenwichtig geheel met telkens een herkanbare voorstelling, een stad, een zomer- of winterlandschap.

De werken zijn permanent tentoongesteld in zijn galerie, waar men elke zaterdagochtend de collectie kunt komen bezichtigen.

 

 

portret Casper

 

Casper Bentsink

exposeert tijdens de kunstroute in eigen galerie

Westenberg 38

7241 EX Lochem

0573 421428 of 06 81863679

www.casperbentsink.nl

c.bentsink@planet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *