Laura Hilhorst


 

Bijna al het werk dat Laura maakt wordt gedraaid uit rood-bakkende klei. Nadat de werkstukken voorzien zijn van een laag slib brengt ze er de decoraties op aan. Deze decoraties worden met engobes in verschillende lagen en fases opgebouwd, maar bijna altijd op de nog leerharde klei.

Naast deze zogenoemde slibdecoraties gebruikt ze de laatste tijd ook vaak sgraffito als techniek op haar werkstukken. Door middel van een bandmirette trekt ze lijnen in de klei waarna een patroon in reliëf ontstaat. De glazuren die ze bij deze techniek gebruikt benadrukken dit reliëf nog eens extra.

Kijk voor een indruk eens op haar website, of ga eens kijken aan de Verwoldseweg in Laren. Hier heeft ze naast haar atelier ook een kleine galerie waar u, liefst volgens afspraak en anders op goed geluk, haar werk kunt komen bekijken. U bent van harte welkom!

 

Laura Hilhorst

exposeert in eigen atelier Terrakotta

Verwoldseweg 41

7245 VZ Laren

0573 421664

laura@terrakotta.nl

www.terrakotta.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *