Laura Hilhorst

Het werk van Laura Hilhorst is overwegend gemaakt van aardewerkklei, dat tijdens het bakken een dieprode kleur krijgt. Deze ijzerrijke klei werkt als een donker contrast met de engobe-laag die ze eroverheen aanbrengt. Dit wordt als het ware haar canvas waarop ze de decoraties in verschillende fasen met meerdere lagen gekleurde slib aanbrengt.

Ze houdt van het maken van functioneel werk waarbij de gebruiker in contact komt met haar dik gelaagde decoraties. In tegenstelling tot het functionele keramiek, neemt ze ook de vrijheid om te experimenteren met andere decoratietechnieken. Deze decoratieve experimenten omvatten vaak de sgraffito-techniek waarbij ze in tegenstelling tot het opbouwen van decoraties met dikke lagen gekleurd slib, juist lagen verwijdert door gewenste lagen af te krassen, waardoor onderliggende gekleurde gedeelten en uiteindelijk de donkerrode terracotta-klei zelf zichtbaar worden. Met verschillende draad- en lus-gereedschappen tekent ze lijnen in de klei en verwijdert zo voorzichtig de gewenste lagen en creëert patroondecoraties in reliëf. Dit reliëf wordt verder benadrukt in de laatste stook door toepassing van haar glazuren.

Uiteindelijk is ze gefascineerd door het gebruik van tactiele oppervlaktestructuur in haar keramiek door zowel additieve als reductieve oppervlaktetechnieken die haar spel met kleur nog meer benadrukken.

Verdere visuele voorbeelden van haar werk zijn te zien op haar website.


Laura Hilhorst

exposeert tijdens de kunstroute in eigen atelier

Terrakotta

Verwoldseweg 41

7245 VZ Laren

06 54364383

laura@terrakotta.nl

http://www.terrakotta.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *