Laura Hilhorst


 

De technieken die ik meestal op mijn werk gebruik zijn de slibdecoratie en/of sgraffitotechniek.

Het meeste van mijn werk draai ik uit roodbakkende klei, die ik zelf samenstel. Als een werkstuk droog genoeg is, voorzie ik de binnen- en buitenkant van een laag slib, daarna begint het daadwerkelijke decoreren. De decoratie bouw ik in verschillende lagen op, waarna alles kan drogen voor de eerste ovenstook. Na het glazuren volgt de tweede stook. In mijn werk met slibdecoratie spelen functionaliteit, bruikbaarheid en decoraties altijd een belangrijke rol.

Van dit alles is in mijn laatste draaiwerk geen sprake, waardoor vorm en kleur als vanzelf pijlers vormen waar alles op rust. Vorm en kleur; puur in alle eenvoud.

 

Laura Hilhorst

exposeert in eigen atelier Terrakotta

Verwoldseweg 41

7245 VZ Laren

0573 421664

laura@terrakotta.nl

www.terrakotta.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *