Henny Salimans


Henny Salimans maakt zowel figuratief als geabstraheerd werk, waarbij zij een voorliefde heeft voor het thema ”paard”.

In haar figuratieve werken plaatst zij haar onderwerp(en) in een schijnbaar onbeduidend decor. Dit roept een enigszins mystieke sfeer op.

Uit de drang tot vernieuwing ontstaan werken in meer geabstraheerde vorm. Een sterk gevoel voor compositie en schoonheid komt geraffineerd naar voren in de “Wave”serie, waarin haar favoriete thema in geabstraheerde vorm is uitgewerkt. Werken uit deze serie zijn vaak ingetogen door subtiele kleurnuances en expressief door een fascinerend lijnenspel. Hier vloeien ‘spanning’ en ‘verstilling’ samen. De “Wave”-serie draagt als subtitel Paarden in oneindige herhaling als een golfbeweging.

In verdergaande abstracties is het thema “paard” losgelaten. Dit resulteert in de serie “Splashing Waves” waarin het zuivere lijnenspel van de waves is gecombineerd met subtiele cirkelachtige vormen die het opspatten van water weerspiegelen. De strakke verticale banden die aan de zijkanten van de doeken zijn aangebracht versterken het golvende lijnenspel.

In een nieuwe ontwikkeling zijn de zo kenmerkende golvende lijnen vrijwel losgelaten. In een 5-luik is het Hollandse landschap verbeeld in strakke verticale en horizontale belijning. Dit werk is gebaseerd op het gedicht “Herinnering aan Holland” van Hendrik Marsman. De dichtregels zijn aangebracht aan de linkerzijden van het meerluik.

Kenmerkend voor haar werk is de matte uitstraling als gevolg van de (gemengde) krijttechniek.


 

h-salimans-websitepagina-krl2017-profielfoto

 

Henny Salimans

exposeert tijdens de kunstroute bij Landgoed Het Haveke

Zutphenseweg 113

7211 EC Lochem

06 11766607

info@hennysalimans.nl

www.hennysalimans.nl

 

 

1 gedachte over “Henny Salimans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *