Verna Boon

Verna is autodidactisch knutselaar; eigenlijk “bricoleuse”. Zij vindt het moeilijk haar werk naar esthetische maatstaven te beoordelen. Zij hanteert een eigen visie en vindt dat knutselen en kunst heel dicht bij elkaar staan. Kunstwerken zou je alles kunnen noemen dat je door knutselen maakt.

De kunst is om nieuwe combinaties te maken van dingen die je al kent. Voor haar, als knutselaar/bricoleuse,  is zelfverwezenlijking een belangrijke zaak, omdat zij weet wat het voor een persoon kan doen en betekenen. Zij is geen afvalknutselaar, maar gebruikt wel voorwerpen om hun kleur of vorm. Het gaat haar steeds weer om het vinden van een mooi evenwicht tussen inventiviteit en esthetiek, zowel het ambachtelijke als het kunstzinnige moet zijn plek hebben in de objecten die zij maakt.

Vaak geeft ze een zeer persoonlijke visie op haar werk, die meestal niet is beïnvloed door de maatstaven en gebruiken in de kunstwereld. Haar technieken zijn gemengd en papier mache. De afgebeelde kunstobjecten zijn tevens ordners voor het opbergen van A-4 papieren; een gebruiksvoorwerp.

Verna Boon

Verna Boon

exposeert tijdens de kunstroute in eigen atelier

Zutphenseweg 60

7241 KT Lochem

0573 256046 of 06 24535636

vernaboon@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *