Rudy Volbeda

 


Rudy Volbeda schildert landschappen, stadsgezichten en de kleinschaligheid van onze samenleving. Hij is in de natuur altijd op zoek naar de kortstondige momenten van een bijzondere lichtval of atmosfeer. Daarom schildert hij het liefst onder de blote hemel, vaak in weer en wind. Dan bereikt hij de vitaliteit en spontaniteit, die hoort bij zijn impressionistische werkwijze. Je kunt hem zomaar tegenkomen ergens langs de IJssel, in het bos of bij een stadshaventje met zijn veldezel. Hij geeft les aan teken- en schilderverenigingen. Rudy exposeert zijn grote en kleine werk door het hele land, maar doet altijd graag mee aan de Lochemse Kunstroute.

Op dit zelfde adres exposeert zijn vrouw Janny Volbeda. Zij beeldhouwt al vele jaren. Janny is autodidactisch begonnen en heeft zich in Gelderland verder ontwikkeld bij ervaren beeldhouwers. Regelmatig kreeg zij het advies om met haar bijzondere werk naar buiten te treden. Maar zij is kritisch op haar eigen werk en wilde eerst een professioneel niveau bereiken. Janny maakt krachtige figuratieve en abstracte beelden met een mooie symboliek, gemaakt van marmer, springstone tot albast. De beelden zijn zowel binnen als buiten te zien.

U bent van harte welkom in hun atelier, galerie en tuin.

 

Rudy Volbeda

Lochemseweg 42

7214 RK Epse

0575 843413 of 06 51617912

www.rudyvolbeda.com

r.volbeda@chello.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *