Rudy Volbeda

 


 

Natuurlijke landschappen en de kleinschaligheid van ons menselijk bestaan. Dat zijn de onderwerpen waar Rudy door geboeid is. Zijn werk is altijd herkenbaar aan een impressionistische benadering met een heel eigen vlotte penseeltoets. De atmosfeer en het licht zijn daarbij het belangrijkst.

“Het liefst schilder ik onder de blote hemel naar de directe waarneming. Dan bereik ik de vitaliteit en spontaniteit die bij mij hoort. Het contact met de veranderingen in de natuur bezorgen mij vaak kippenvel op mijn armen. Dat gevoel neem ik mee naar mijn atelier in Epse, waar mijn grotere schilderijen tot stand komen, die dezelfde beleving uitstralen”.

Na een loopbaan als creative director in de reclamebranche is Rudy in 2006 verhuisd naar het oosten van ons land om zich daar te vestigen alsĀ  “plein air” landschapsschilder. Een klassieke opleiding aan de Utrechtse kunstacademie Artibus, de Wackers Academie in Amsterdam en diverse masterclasses hebben hem mede gevormd. Rudy exposeert regelmatig, organiseert workshops en is gastdocent bij enkele teken- en schilderverenigingen.

 

 

Rudy Volbeda

Lochemseweg 42

7214 RK Epse

0575 843413

www.rudyvolbeda.com

r.volbeda@chello.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *