Voor kunstenaars…

Bent u Lochemse kunstenaar en wilt u exposeren dan is de Kunstroute Lochem tijdens de Paasdagen een goede mogelijkheid. U kunt zich nu aanmelden. De sluitingsdatum voor inschrijving is 28 februari 2021. Na inschrijving en betaling van de eigen bijdrage ontvangt u een bevestiging voor deelname. Voor specifieke informatie klik op desbetreffende knop hieronder!

Deelname aan de Kunstroute 2021

De Lochemse Kunstroute vond in 2019 voor het laatst plaats met 129 deelnemers op 42 locaties verspreid over 8 dorpskernen van de gemeente; traditiegetrouw tijdens het Paasweekend.

Helaas moest de route voor 2020 wegens Corona worden geannuleerd. Voor 2021 is na raadpleging van voormalige deelnemers besloten dat het beproefde format niet kan worden gehandhaafd. Reacties en overleg hebben geleid tot het besluit de Kunstroute Lochem vanaf Pasen 2021 in een nieuw jasje te steken.

De voornaamste veranderingen zijn:

  • de kunst- en atelierroute, inclusief de routekaart, zal geheel online te zien zijn
  • er komen geen aparte (papieren) routeboekjes en posters
  • exposanten zijn exclusief uit de gemeente Lochem
  • kosten voor deelname zijn € 25,=
  • naast fotomateriaal worden ook videofilmpjes ter promotie getoond op ieders eigen websitepagina
  • de website blijft het gehele kalenderjaar actief

Zowel professionele, semiprofessionele als amateur kunstenaars uit de gemeente Lochem kunnen deelnemen. De kunstvormen zijn zeer divers. Schilderijen in uiteenlopende technieken, krijtpanelen, keramiek-, brons-, hout-, vilt-, metaalobjecten en sieraden, fotografie, tassen van gerecycled materiaal, textiele vormgeving en overige toegepaste kunst. Het bestuur stelt geen ballotage in. Wel verwachten wij van kunstenaars dat zij een zelfkritische houding aannemen ten aanzien van hun werk voor inschrijving. Overleg met een van de bestuursleden is altijd mogelijk.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.