Voor kunstenaars…

 

 

Bent u kunstenaar en wilt u exposeren dan is de Kunstroute Lochem van 2019 de eerstvolgende mogelijkheid.

Wilt u deelnemen aan een ander project van de Stichting Kunst Initiatief Lochem? Meld u dan te zijner tijd aan via deze website.

Voor deelname aan het project Kunst in de Burgemeesterskamer kunt u rechtstreeks contact opnemen met Ina Eggink, projectcoördinator, ina.eggink@kpnmail.nl.

 

Deelname aan de Kunstroute

De Lochemse Kunstroute 2018 zal plaatsvinden tijdens het Paasweekend; 31 maart, 1 en 2 april 2018. Die drie dagen ontvangen deelnemende kunstenaars bezoekers, dagelijks van 12:00 tot 17:00 uur.

In november 2017 is via de nieuwsbrief de inschrijving voor de 2018 Kunstroute aangekondigd.

De inschrijving ervoor is gestart op 1 december jl. en is op 15 januari 2018 gesloten.

Ook locatiebeheerders krijgen een vooraankondiging van de jaarlijkse kunstroute, zodat zij tijdig met hun exposanten kunnen afstemmen.

Zowel professionele, semi-professionele als amateur kunstenaars kunnen deelnemen. De kunstvormen zijn zeer divers. Schilderijen in uiteenlopende technieken, krijtpanelen, keramiek-, brons-, hout-, vilt-, metaalobjecten en sieraden, fotografie, tassen van gerecycled materiaal, textiele vormgeving en overige toegepaste kunst. Het bestuur stelt geen ballotage in en coördineert geen samenstelling van kunstenaars per locatie, maar moedigt deelnemers aan groepsexposities te vormen. Bezoekers kunnen zo een groter deel van het kunstaanbod in onze uitgestrekte gemeente zien.

In principe zijn deelnemers afkomstig uit de gemeente Lochem, maar het staat hen vrij kunstenaars van buiten de gemeente uit te nodigen, mits zij exposeren op de locatie van die gastheer- of vrouw. Het bestuur stimuleert immers dat kunstenaars gezamenlijk op locaties exposeren.