Voor kunstenaars…

Bent u kunstenaar en wilt u exposeren dan is de Kunstroute Lochem van 2020 de eerstvolgende mogelijkheid. U kunt zich aanmelden vanaf medio november via info@kunstinlochem.nl.

Wilt u deelnemen aan een ander project van de Stichting Kunst Initiatief Lochem? Meld u dan aan via deze website.Voor deelname aan het project Kunst in de Burgemeesterskamer kunt u rechtstreeks contact opnemen met Ina Eggink, projectcoördinator, ina.eggink@kpnmail.nl.

Deelname aan de Kunstroute

De Lochemse Kunstroute 2019 vond plaats tijdens het Paasweekend; 20, 21 en 22 april. Die drie dagen ontvingen deelnemende kunstenaars bezoekers, dagelijks van 12:00 tot 17:00 uur.

In november 2019 zal via de nieuwsbrief de inschrijving voor de Kunstroute 2020 worden aangekondigd.

De inschrijving ervoor start op 15 december 2019 en sluit op 15 januari 2020.

Ook locatiebeheerders krijgen een vooraankondiging van de jaarlijkse kunstroute, zodat zij tijdig met exposanten kunnen afstemmen.

Zowel professionele, semi-professionele als amateur kunstenaars kunnen deelnemen. De kunstvormen zijn zeer divers. Schilderijen in uiteenlopende technieken, krijtpanelen, keramiek-, brons-, hout-, vilt-, metaalobjecten en sieraden, fotografie, tassen van gerecycled materiaal, textiele vormgeving en overige toegepaste kunst. Het bestuur stelt geen ballotage in. Wel verwachten wij van kunstenaars dat zij een zelfkritische houding aannemen ten aanzien van hun werk voor inschrijving. Overleg met een van de bestuursleden is altijd mogelijk. De locatiemanager brengt vraag en aanbod van locaties bijeen, maar coördineert geen samenstelling van kunstenaars per locatie. De aanmoediging van deelnemers om groepsexposities te vormen komt voort uit de grootte van onze gemeente. Bezoekers kunnen door middel van clustering een groter deel van het kunstaanbod zien.

In principe zijn deelnemers afkomstig uit de gemeente Lochem, maar het staat hen vrij kunstenaars van buiten de gemeente uit te nodigen, mits zij exposeren op de locatie van die gastheer- of vrouw. Het bestuur stimuleert immers dat kunstenaars gezamenlijk op locaties exposeren, omdat de gemeente Lochem een uitgestrekt gebied omvat.