Voor kunstliefhebbers

Het Paasweekend staat voor Lochem in het teken van de jaarlijkse Kunstroute. Gemiddeld nemen ruim 100 kunstenaars deel, die hun werk verspreid over 8 dorpskernen exposeren op ca 40 verschillende locaties binnen de gemeente; in hun eigen atelier, galerie of groepslocatie.

In 2020 werd de route wegens Corona afgelast. Ook voor 2021 dreigde de route te worden afgelast. Het bestuur heeft na raadpleging van voormalige deelnemers overlegd en besloten de Kunstroute Lochem in een nieuw jasje te steken! In 2021 wordt de route geheel digitaal gepresenteerd, zowel met beeld- en videomateriaal van deelnemers als een routekaart.

Om een goede keuze te maken uit de vele Lochemse kunstenaars kunt u in het menu van deze website kiezen voor een kunstvorm of zoeken naar de naam van een deelnemende kunstenaar. Zo maakt u zelf een mooie route langs de kunstwerken die u graag wilt zien en vindt u informatie over de voorwaarden waaronder u ter plekke met de maker kennis maakt of daartoe een afspraak bespreekt.

  • Minimaal twee weken voor aanvang van de Kunstroute zal informatie worden gecompleteerd en verspreid via onze website, inclusief routekaart, via
    – website VVV Lochem
    – agenda’s van het Stadshuus en de Dorpshuizen van Lochem