Locaties met extra attractie in 2018!

Hier vind je locaties waar bijzondere en extra activiteiten  zullen plaatsvinden.

 

 

Het Stadshuus

Markt 3
7241 AA Lochem

Hier exposeren maar liefst 11 kunstenaars! Bekijk ze hier.

 

 Woodbrookers Boskapel

Barchemseweg 1
7241 DE Lochem

Voorafgaand aan de openingstijd van de expositie zal Pieter van de Pol op 1e en 2e Paasdag een inleiding geven op zijn installatie Het Laatste Avondmaal.

U bent van harte welkom op deze eenmalige en vrij toegankelijke bijeenkomst van 11.00 tot 11.30 uur. Bekijk de werken hier.

 

 

Het Deense Dames Kollektief

Barchemseweg 85
7241 NG Lochem

Het DDK, in het dagelijks spraakgebruik: de Dames, is een groep van acht creatieve vrouwen met een speciale belangstelling voor Denemarken en Deense/Scandinavische kunst en design. Het begon allemaal in 2007, toen vanuit Marijke’s teken -en schildercursussen het idee ontstond om een excursie naar het Nolde Museum (vlak bij de Deense grens) en aansluitend naar Denemarken te organiseren. Vanaf die tijd reist het DDK regelmatig naar Denemarken om er kunst op te snuiven en te werken.

De Dames beoefenen een scala aan creatieve en ambachtelijke vaardigheden waaronder tekenen en schilderen, grafiek, boekbinden, papierkunst en textiele werkvormen. In het voorjaar van 2014 vond de vijfde reis naar Denemarken plaats: bij die gelegenheid heeft het Kollektief meegedaan aan een expositie van kunstenaarsboeken in het Doverodde Book Arts Centre.

Het DDK deed mee aan diverse kunstprojecten, waaronder het Project Mail Art Books van kunstenaar Ed Hanssen. Ook speelde de Dames een belangrijke rol in de realisatie van de Mantel in het stiltecentrum van het Martini Ziekenhuis in Groningen.

In 2015 vond de eerste overzichtstentoonstelling van het werk van het DDK plaats in Hoog Langen in Lochem.

 

 

Hier exposeren 6 van de 8 kunstenaars , bekijk ze hier. Meer informatie over het DDK vindt u op www.marijkevandijk.nl/ddk/

 

Galerie AfriKan

Lochemseweg 145
Harfsen

Naast de expositie van Zimbabwaanse beeldenkunst, treedt traditiegetrouw Nico van Kan op gezamenlijk met zijn beeldhouwers. Dit jaar met Yaya, zang en ballofoon, N’goni en Nico met djembé en Mbira met bongo. Deze muzikale omlijsting vraagt enigszins gunstige weersomstandigheden, maar beoogd wordt ieder uur een optreden te geven.

Voor meer informatie over Galerie AfriKan, klik hier.

 

Landgoed Het Haveke

Zutphenseweg 113
7211 EC Eefde

Hier is de locatie op zich al een bezoek waard; men kan hier heerlijk wandelen op het 5 hectare grote grondgebied.

Vooral in de tuinen worden kunstwerken voor buiten geëxposeerd. In het koetshuis voert uiteraard het thema “paard” de boventoon!

Deze locatie is voor alle bezoekers, zowel per auto als fiets, het best toegankelijk via de Schoolstraat in Eefde; ook duidelijk aangegeven met de bekende vlag!

Hier exposeren 3 kunstenaars! Bekijk ze hier.

 

Het Titaan Collectief

Aan het Titaan Collectief nemen momenteel vier vrouwen deel. Vanuit onze gezamenlijke passie voor het schilderen hebben we het Titaan Collectief in het leven geroepen. We komen bij elkaar om te schilderen, we bekijken elkaars werk, we stimuleren elkaar, we delen onze expertise en hebben bovenal veel plezier.

Onze stijlen zijn heel verschillend, wij zijn ook heel verschillend en dat maakt de samenwerking zo boeiend. De naam titaan in de titel staat voor een bepaalde kleur verf, die wij allemaal hanteren in ons kleurenpalet. Samen halen we het beste in elkaar naar boven.

De deelname aan deze kunstroute 2018 is de eerste presentatie van dit collectief. Bekijk het individuele werk hier