Diny van der Lee


Naast werk in opdracht, uitgevoerd in nieuw goud of zilver, probeer ik tevens zoveel mogelijk sieraden te maken van gerecycled materiaal. Of dat van zilver of goud is maakt niet uit. Veel mensen willen graag iets doen met hun oude sieraden, hetzij zodanig veranderd dat het een moderne “look” krijgt, of gewoon alles omgesmolten en verwerkt tot iets totaal anders. Het draagt bij tot minder verspilling van kostbare grondstoffen. Het collier met de vele rondjes (foto midden) is daar een goed voorbeeld van. Een lading oude ringen en armbanden is omgetoverd tot een collier met bijpassende oorhangers.

Het collier met de hanger bestaande uit 4 rondjes (foto rechts) is gemaakt voor een speciale gelegenheid. Drie zussen en hun moeder gaven dit cadeau aan hun jongste zus. De vier rondjes staan voor de gezusters, de parel in het midden staat voor hun moeder. Dit was erg leuk om te doen. Samen met de oudste zus hebben we een middag besteed aan “fröbelen”, rondjes uitknippen in allerlei groottes en zodanig leggen dat het een leuk geheel werd.

 

1-IMG_1555

Diny van der Lee

Exposeert tijdens de kunstroute bij Huis Verwolde

Jonkheer Emilelaan 4

7245 TL Laren

e.lee@upcmail.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *