Francine van den Heuvell


 

Ruim 30 jaar zit ik met mijn handen in de klei; draaiend of vormend met de hand. Glas is daar 10 jaar geleden bij gekomen en maakt in gefuusde of geblazen vorm soms deel uit van mijn objecten. Ondanks de schoonheid van glas blijft mijn uitgangspunt de klei; de vriendelijkste van de twee. Als de kleivorm mislukt gaat die weer onder water en komt als plastische klei terug om opnieuw te kunnen beginnen. Glas gaat wat eerder verloren.

Mijn werk is zeer divers en geeft altijd mijn respect weer voor het benodigde vakmanschap; creativiteit is essentieel, maar de behandeling van het materiaal en de beheersing van de processen zijn minstens zo belangrijk. Na het vormen komen immers nog het polijsten, decoreren, glazuren en stoken, in verschillende typen van ovens. Ik kom altijd tijd tekort om al mijn idee├źn uit te werken, maar ieder werk dat zowel de toeschouwer als mijzelf verrast, en dus als geslaagd mag worden gezien, daagt weer uit tot de volgende creatie.

 

verwijderen 364

Francine van den Heuvell

Exposeert tijdens de kunstroute bij Het Haveke

Zutphenseweg 113

7211 EC Eefde

0575 494010 of 06 30715874

f.heuvell@planet.nl

www.kleienglascine.vpweb.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *