Lijtje van Straaten


ATTENTIE!

Wegens persoonlijke omstandigheden kan deze deelneemster helaas toch niet deelnemen in deze kunstroute. Als haar werk uw interesse heeft gewekt kunt u na de Paasdagen alsnog contact met haar opnemen voor afspraken en/of overleg tot bezichtiging van haar werk.

Er gaat niets boven handmatig, zelf vervaardigde druk van etsplaat tot afdruk, alles met mijn eigen handen! Zegt Lijtje van Straaten als ze haar recente etsen laat zien. Zij schrijft ook korte verhalen en warme poëzie waarin zij een zelfde verwondering overbrengt als in haar grafische werken.

De eerste principes van de kunst leerde zij op het atelier van haar echtgenoot Rob van Straaten. Veel leerde zij ook van Wim Zurne, bekend graficus en werkzaam aan de kunstacademie in Arnhem. Ook studeerde zij 4 jaar aan de Vrije Academie Rotterdam, richting Grafische Technieken. Met zorg koos zij haar leermeesters en nog schroomt zij niet om bij een kunstenaar te gaan werken die iets kan toevoegen aan haar kennis. Lijtje is gefascineerd  door eenvoud, warmte, ritme en kleur. Zij kan je verbazing opwekken door een gegeven uit de natuur, een oude muur, boombast, het wad en het knappe is dat zij dat kan door een simpel spel van ritme, lijn en kleur. Belangrijk in haar werken is ook het aftasten van de mogelijkheid die het gebruik van meerdere technieken op de plaat bieden. Inhoudelijk is een beeldenelement voldoende aanleiding om een hele serie verschillende werken te produceren. Haar grafiek kenmerkt zich verder door een grote diversiteit. Het mengen van kleuren hoort bij de essentie van haar werk. Zo ook het kiezen van de juiste papiersoort, gewicht en kleur van het papier die van invloed zijn op het eindproduct.

 

IMG_0942

Lijtje van Straaten

Het Diekman 13

7214 CB Epse

0575 503709

avanstraaten@hetnet.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *