Peter van Hal


Collodium fotografie door Peter van Hal

Peter van Hal laat met zijn  fotografie een vergeten ambacht weer tot leven komen. Collodium fotografie, ook wel “wetplate” genoemd, is na Daguerreotype decennia lang dé manier van fotograferen geweest, tot de komst van film aan het einde van de 19e eeuw. Door een dunne laag zilver op een glas- of aluminiumplaat te coaten en via een chemisch proces te ontwikkelen en ter plekke te fixeren, wordt de geportretteerde direct meegenomen naar de vroege dagen van de fotografie. Door het gebruik van natte chemie en originele lenzen en recepten uit die periode ontstaat een unieke foto, die niet te vergelijken is met de digitale plaatjes van vandaag de dag.

Tijdens de kunstroute heb je de kans een collodium portret te laten maken en zo kun je van A tot Z ervaren hoe een foto rond 1870 gemaakt werd. Een unieke beleving! Prijs € 55,= Reserveren is gewenst via peter@beeldspraakfotografie.nl

Peter van Hal

Haitsma Mullierlaan 4

7241 GB Lochem

06 47846607 of 06 24131032

www.beeldspraakfotografie.nl

peter@beeldspraakfotografie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *