Hille Huigens


Hille Huigens (1948) is, zoals dat heet “autodidact”. Feitelijk ligt dat anders. Vanaf zijn elfde kreeg hij teken- en schilderles van de heer Volkers, docent tekenen en pedagoog te Leiden. Later volgde hij lessen bij de heer Van Amstel, docent aan de kunstacademie Amsterdam en weer later bij de heer Alamshah, docent tekenen te Almere.

Hille heeft een nogal eigen stijl, die ook door de tijd heen wisselt. Hij maakt zijn schilderijen voornamelijk voor zijn eigen plezier. Driemaal is zijn werk geĆ«xposeerd en verkocht. In Amsterdam, Amstelveen en Haamstede. Als iemand heel graag iets wil kopen, kan dat alleen met toestemming van zijn echtgenote. Naast “vrij” werk maakt hij ook regelmatig schilderijen in opdracht. Ook muurschilderingen. Hierbij worden vooraf afspraken gemaakt over stijl, aard van het kunstwerk (portret, landschap, vrij) en over de prijs.

Naast kunstschilder is Hille ook filmmaker. Films maakt hij vrijwel uitsluitend in opdracht.

 

Hille closu-up

 

Hille J. Huigens

Westerwal 14

7241 BC Lochem

0573 462382 of 06 51955519

hillehj@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *