Zoo-tex


Zoo-tex is een groep van acht textielkunstenaars, die nu 10 jaar bestaat. De eerste inspiratiedag in 2007 was in Artis en daar ontstond de naam Zoo-tex. Elk jaar kiest de groep een nieuw thema, dat door iedereen in spannende technieken en materialen wordt uitgewerkt. Tijdens de vijf bijeenkomsten per jaar inspireren, motiveren en bekritiseren de kunstenaars elkaar. Soms wordt alleen het eindproduct (twee- of driedimensionaal) getoond en andere keren is het proces met alle experimenten belangrijk. Zoo-tex neemt met speciaal voor buiten ontworpen objecten ook deel aan landelijke textielevenementen zoals Tuinstruinen in Steenwijkerwold en het Textielfestival De Weerribben. Tijdens de kunstroute van Lochem presenteert Zoo-tex zich als “Zoo-tex Tien jaar Textielkunst“; de groep bestaat uit Bouwke Alsema, Liesbee Colombijn, Anneleies de Graaf, Carla Kamstra, Inez Kause, Marga Lagrand, Erna de Ruiter en Inge Witvers.

 

logo zootex zw

Zoo-tex

Exposeert tijdens de kunstroute in Landgoedhotel Woodbrook

Woodbrookersweg 1

7244 RB Barchem

www.art-gifts.nl

annelies.ckc@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *