Dirk Rentmeester


Ik laat mij inspireren door wat zich “bij toeval” aandient, maar wat niet gezien zou worden zonder aandachtige verwondering. Zo verzamel ik visuele indrukken en ervaringen. Die vondsten onderzoek ik door er op allerlei manieren mee te experimenteren.

Oog voor het toevallige en gevoel voor de mogelijkheden die daarin verstopt zitten, spelen voortdurend mee in het creatieve proces. Het houdt mij en mijn blik als mens en kunstenaar open en vrij. Het toevallige ervaar ik als een bron van creativiteit, die even intrigerend als vruchtbaar is. In het verrassende van het toeval zit de kracht die zich kan meten met de vluchtigheid van het stellige. Dat opent een speelveld met onbegrensde mogelijkheden waarin nieuwe beelden ontstaan. Wat doen die met mij en met de toeschouwer? En omgekeerd, wat doen wij met die beelden? Mijn gedachten zijn de jouwe niet en jij ziet iets anders dan ik. Het gaat er niet om dat we het eens zijn, het gaat erom dat we het werk “ervaren”. Positief of negatief, maar vanuit onze eigen beleving. Laten we daarnaar kijken, steeds weer opnieuw, laten we daarover vragen stellen en daarin onze positie bepalen.

Dirk Rentmeester

 

Dirk Rentmeester

Exposeert tijdens de kunstroute op Landgoed Het Haveke

Zutphenseweg 113

7211 EC Eefde

0621201420

www.rentmeester-art.eu

dirkpieta@hotmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *