Ina Singeling-Bot


Reeds lang tijd maakt Ina Singeling uit Enkhuizen zowel keramiek als ruimtelijke vilt-objecten. De combinatie van beide materialen is vooral van de laatste jaren.

Vanuit de aktes Tekenen en Handvaardigheid aan de voormalige kweekschool Haarlem breidde zij haar kennis uit via kunstenaars als Etienne Dewulf, Margot Spiegel, Kees Hoogendam en Corrie Balk. Verder is zij autodidact en vaart haar eigen koers.

Haar keramiek wordt met de hand opgebouwd uit rollen klei en daarna heel dun uitgewerkt en geschraapt. Soms is het met slib bewerkt en daarna gepolijst. Voordat het object wordt gebakken moeten er gaten worden gemaakt om daarin het vilt te verwerken. Na de stook rookt zij het werk met papier en zaagsel, waaraan soms zout is toegevoegd. Dit roken dempt de kleur van de slib en maakt het uiterlijk interessanter. Soms laat ze de slib achterwege, of stookt zij het werk in een Raku-oven. Het keramische object wordt afgewerkt met een laagje bijenwas. Dan volgt het zoeken en maken van de vilten onderdelen, voor haar het spannendste, omdat dan pas haar idee vorm krijgt. In de combinatie van klei en wol, hard en zacht materiaal, maakt ze pot-vormen en schalen alsmede hangende objecten. Elk werk is een zoeken naar samenhang in vorm, kleur en materialen.

 

ina2017 004 portret

 

Ina Singeling

Exposeert tijdens de kunstroute bij Woonlocatie Hoog Langen

Barchemseweg 85-117

7241 JC Lochem

0228 755921

n.singeling@quicknet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *