Jeanne Gobbens- Luijten


Keramiek is al 30 jaar Jeanne’s grote passie. Haar eerste kennismaking met klei begon bij “Doornbos” in Etten-Leur, waar Jos Harzing haar de beginselen van keramiek en beeldhouwen leerde kennen. Op de Vrije Avond Academie van St. Joost in Breda heeft zij glazuurlessen gevolgd van Emmy van Deventer. Om haar kennis te verbreden ging zij in 2002 naar de Academie voor Beeldende Kunsten, het IKO in Hoogstraten, Belgi├ź, waar zij de opleidingen keramiek en beeldhouwen volgde.

Zij is lid van KIZ, waar 5 vrouwen vanuit verschillende disciplines elkaar in hun werk stimuleren.

Momenteel werkt zij veel met papierklei, waarmee je erg fijn kan opbouwen en het gebakken werk erg licht is. Haar werken bakt zij af in een elektrische oven, eerst biscuit op 950 graden, waarna ze worden geglazuurd of bewerkt met oxides, om dan een tweede keer te bakken op 1200 graden. Meestal zijn het groeivormen, die geïnspireerd zijn door de natuur en haar verre reizen.

SONY DSC

Jeanne Gobbens

Exposeert gedurende de kunstroute bij Het Haveke

Zutphenseweg 113

7211 EC Eefde

076 5013839 of 06 50825234

hetstenenbakbeest@casema.nl

www.hetstenenbakbeest.exto.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *