Hetty Kuipers-Zijlstra

Brutaal kleurgebruik. Forse formaten. Soms abstract, vaak ook figuratief. Dat is het werk van Hetty Kuipers uit Delden.

Het lijkt tegenwoordig bijna een must dat kunstenaars een diepere bedoeling hebben. Sorry, maar ik wil niets vertellen; alleen je verbeelding prikkelen. Daarom probeer ik werk te maken waar je naar blijft kijken. Ook als zo’n schilderij al jaren aan je muur hangt. Je kunt er langs lopen en denken: “hé, dat had ik nog nooit gezien”.

Acryl werkt heerlijk. Het heeft de expressieve kracht en heldere kleuren van olieverf, maar je kunt er veel sneller mee werken. Wel zo prettig, want ik bouw mijn schilderijen op uit veel verschillende lagen. Met acryl zit de droogtijd me nauwelijks in de weg. Ik kan dóór. Dat maakt het schilderen voor mijzelf een feestje.

Ik teken en schilder al mijn hele leven. Ik heb nooit een tekenopleiding of academie gedaan, maar ben wel lang bij verschillende kunstenaars in de leer geweest. Ook heb ik zelf jaren schilderles gegeven. Geweldig om te doen. Want, als je iemand uitlegt hoe het schilderen werkt, ben je eigenlijk in je hoofd mee aan het schilderen. Daar leer je zelf weer van om nog beter werk te maken.

 

portret Hetty

Hetty Kuipers

Exposeert gedurende de kunstroute bij Woonlocatie Hoog Langen

Barchemseweg 85-117

7241 JC Lochem

0228 755921 of

hetty.kuipers@gmail.com

www.hettykuipers.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *